Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
MEE NL
facebook
twitter
linkedin
januari 2017

Verkiezings-activiteiten voor mensen met verstandelijke beperking

Stem jij ook?
18% Van de kiesgerechtigden heeft een lichte verstandelijke beperking of is zwak begaafd. Een grote groep, die ook zijn stem moet kunnen laten horen. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren we daarom het project ‘Stem jij ook?, dat erop gericht is mensen met een IQ tussen 50 en 85 politiekbewust te maken en hen te leren stemmen.

Lees meer >
 
 

Jongeren met beperking klaargestoomd voor baan in de horeca

Kitchen Impossible
Het hebben van een baan is heel belangrijk om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij. Helaas zijn er ook mensen voor wie het vinden van werk nagenoeg onmogelijk is, hoe hard ze het ook proberen. Laten zien dat jongeren met een arbeidsbeperking reguliere werkgevers veel te bieden hebben, mits ze de juiste ondersteuning is de reden voor MEE om mee te werken aan het TV-programma Kitchen Impossible.
Lees meer >
 
 

Oproep politieke partijen toegankelijk verkiezings-programma

Het College voor de Rechten van de Mens roept politieke partijen op hun belangrijkste verkiezingsstandpunten in simpele taal te verwoorden. Het college verwijst daarbij naar het VN-verdrag, waarin staat dat informatie toegankelijk moet zijn voor mensen met een beperking.  

Lees meer>
Lee
Lees meer >
Lee
 

Zorg dat eigen regie van uw cliënten vorm krijgt

Bijeenkomst 'Eigen regie in de gehandicaptenzorg' 
Zelfredzaamheid, empowerment of 'in zijn kracht zetten' - er zijn vele uitdrukkingen om aan te geven dat cliënten eigen regie over hun leven moeten hebben. Deze klinkende begrippen ten spijt wordt de cliënt in de gehandicaptenzorg anno 2017 nog vaak ten onrechte klein gehouden.

Op dinsdag 14 maart aanstaande organiseert Medilex onder voorzitterschap van Mirjam Sterk, directeur MEE NL, de bijeenkomst 'Eigen regie in de gehandicaptenzorg'. De bijeenkomst geeft begeleiders, AVG's, maatschappelijk werkers en middenkader en hoger management concrete handvatten om de cliënt zelfredzamer te maken - zonder aan kwaliteit van zorg en ondersteuning in te boeten.

Ga constructief aan de slag met eigen regie voor uw cliënten in 2017! Klik hier voor meer informatie.  

Of schrijf meteen in. Medewerkers van MEE ontvangen een extra korting van €50,- op de deelnemersprijs.
 

Blog

Miscommunicatie tussen behandelaars en mensen met laag IQ onnodig
Psychiaters en andere GGZ-behandelaren herkennen het vaak niet als hun patiënten een laag IQ hebben. Dit leidt tot miscommunicatie tussen zorgverlener en patiënt met als gevolg dat de behandeling niet aanslaat. Dit is niet alleen schrijnend voor deze kwetsbare groep, maar zorgt ook voor onnodige zorgkosten. Gelukkig is er een oplossing.

Lees meer>
Lee
Lees meer >
 

MEE in de media

 

 

 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: