Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
MEE NL
facebook
twitter
linkedin
maart 2017

Zorg faalt voor mensen met complexe zorgvraag

Mensen met een complexe zorgvraag wordt zorg onthouden. Ze weten niet wanneer die zorg wel of niet komt en er wordt onvoldoende rekening gehouden met gevaarlijke situaties. Die situaties zijn schrijnend en zelfs bedreigend wanneer duidelijkheid en passende zorg ontbreken. MEE signaleert dat kinderen, ouders, gezinnen en mantelzorgers gespannen, overprikkeld en overvraagd worden.

LEES MEER>>

Le
Lees meer >
 
 

Symposium 'LVB en schulden-problematiek' 

Hoe kunnen we schuldenproblematiek bij mensen met een lichte verstandelijk beperking voorkomen en verminderen? Een aanzienlijk deel van de mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) leeft in armoede en heeft schuldproblemen. Helaas zijn veel financiële regelingen ingewikkeld.
LEES MEER>>>
Lees meer >

Mensen met LVB maken goed gebruik van 'Stem jij ook?' 

De belangstelling voor 'Stem jij ook?' van zowel mensen met een LVB, zorginstellingen, politiek en pers was ver boven verwachting. We kijken dan ook met voldoening terug op dit project.
LEES MEER>>>
 
 

Allereerste jaarverslag MEE NL

2016 was het eerste jaar van de coöperatie MEE NL. Een nieuwe opdracht in een wereld die sterk in beweging is om meedoen mogelijk te maken. In het jaarverslag leest u wat en hoe MEE NL geprobeerd heeft om haar visie werkelijkheid te laten worden. In 2017 zullen we ons verder inzetten om meedoen mogelijk te maken.

Download hier de samenvatting van het jaarverslag van MEE NL over 2016 (pdf)

Download hier het volledige jaarverslag van MEE NL over 2016 (pdf)

Langdurige zorg nodig, maar niet krijgen

We denken dat de zorg in Nederland vrij goed is geregeld en in veel gevallen is dat ook zo. Maar helaas niet altijd. 

Op dit moment zijn er bij MEE 125 cliënten met een complexe zorgvraag en een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg waarvoor de cliëntondersteuners van MEE geen passende zorgaanbieder kunnen vinden. Ondanks lang en goed zoeken en gesprekken met zorgkantoren (de inkopers van de langdurige zorg) en zorgaanbieders lukt het niet.

Om wie gaat het? Waarom lukt het niet? En wat is er nodig om wel tot oplossingen te komen? Aan de hand van praktijkverhalen gaan we daar in onze longread (achtergrondartikel) dieper op in. Daarbij lichten we ook de oorzaken toe en doen we voorstellen om het probleem aan te pakken.

NAAR DE LONGREAD>>>

 
 

Binnenkort: Trend- en signaleringsrapportage 2017

Mensen met een beperking of chronisch zieken willen net als ieder ander meedoen in de samenleving en hun leven zelf vormgeven. De ondersteuning en zorg voor mensen met een beperking zijn opgenomen in verschillende wetten en regelingen. 

Van de cliëntondersteuners van MEE ontvangen wij signalen dat hier nog een wereld te winnen is.  Deze signalen verwerken wij jaarlijks in onze trend- en signaleringsrapportage, die bedoeld is om zorgverleners, beleidsmakers en andere betrokkenen een beeld te geven van de knelpunten waar mensen met een beperking mee worden geconfronteerd.

Binnenkort brengen wij de MEE Trend- en signaleringsrapportage over 2017 uit. U leest hier meer over in onze volgende nieuwsbrief, maar houd ook onze website in de gaten.

 

MEE in de media

 

Nieuwsuur

Op 26 en 27 maart 2017 vroeg MEE NL directeur Mirjam Sterk in het actualiteiteprogramma Nieuwsuur aandacht voor de schrijnende gevolgen als mensen met een complexe zorgvraag niet de zorg krijgen die ze nodig hebben.
LEES MEER>>>
Lees meer >
 

Toegankelijk maken stemmen

In de aanloop naar de verkiezingen hebben we heel veel persaandacht gekregen voor ons project
'Stem jij ook?'  en voor onze oproep om hulp in het stemhokje toe te staan voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Download hier de lijst met links naar artikelen en tv- en radiorapportages, waarin MEE genoemd wordt in verband met het toegankelijk maken van verkiezingen voor mensen met een verstandelijke beperking (pdf). 

 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: