Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
MEE NL
facebook
twitter
linkedin
mei 2017

Zorgsysteem belemmert participatie

Mensen met een beperking en/of chronische ziekte willen meedoen in de samenleving en hun leven zoveel mogelijk zelf vormgeven. Ze worden daarbij echter vaak gehinderd door obstakels die te maken hebben met de uitvoering van wetten en regelgeving voor zorg en ondersteuning. Dit blijkt uit de signalen van cliëntondersteuners, die MEE NL heeft verzameld in haar Trend- en Signaleringsrapportage 2017.
LEES MEER>>
Lees meer >
 
 

Schuldhulp aan mensen met een lichte verstandelijke beperking kan beter

De schuldhulpverlening sluit slecht aan op de behoeften en mogelijkheden van mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Dit blijkt uit de praktijk. Stimulansz en MEE NL hebben daarom gezamenlijk een trainingspakket ontwikkeld voor professionals die te maken hebben met deze problematiek. Dit trainingsaanbod, getest bij vijf gemeentelijke organisaties, is nu beschikbaar voor alle organisaties die werken met mensen met een LVB en financiële problemen.
LEES MEER>>
Lees meer >
 

Crisissituaties verergeren door het niet herkennen van beperkingen

Professionals bij de politie, justitie en in de GGZ krijgen regelmatig te maken met verwarde mensen met een NAH (niet-aangeboren hersenaandoening) of LVB (lichte verstandelijke beperking). Helaas worden deze beperkingen vaak niet herkend en worden deze mensen mede hierdoor niet op de juiste manier begeleid, waardoor crisissituaties nog verder kunnen escaleren. MEE NL heeft het project ‘LVB en NAH in het vizier’ opgesteld om dit te voorkomen.
LEES MEER>>

Lees meer >
 
 

MEE-trainingen geaccrediteerd

De MEE-organisaties bieden een heel palet aan van trainingen in het herkennen van en omgaan met mensen met beperkingen. Die trainingen zijn nu geaccrediteerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
LEES MEER>>

Financieel bewust maken van jongeren met lichte verstandelijke beperking

Trainingsprogramma voor leerlingen Voortgezet Speciaal Onderwijs 
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking zijn gevoelig voor verleidingen en sociale druk. Daarnaast zullen deze jongeren in hun toekomst vaak met een beperkt inkomen moeten rondkomen. Om te voorkomen dat ze in de schulden raken, heeft MEE een trainingsprogramma opgesteld voor VSO-scholen, gericht op financiële bewustwording van kwetsbare jongeren.
LEES MEER>>

 
 

Uitzichtloos thuiszitten bij kwetsbare jongeren onnodig

Een derde van de leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en het praktijkonderwijs (PrO) verlaat de school zonder diploma en van degenen die de school wel afmaken is bijna de helft niet in staat om zelf een baan te vinden. Dit terwijl het hebben van werk zo belangrijk is om volwaardig mee te kunnen doen aan de samenleving.

De MEE Toekomstcoach  begeleidt deze jongeren bij hun voorbereiding op deelname aan de maatschappij en blijft hen coachen tot ze gesetteld zijn.
LEES MEER>>

Zelf passende zorg regelen is voor veel mensen te ingewikkeld 

Ons huidige zorgsysteem is veel te complex, vinden mensen die langdurige zorg nodig hebben. Zij geven aan dat het regelen van passende zorg te ingewikkeld is geworden en dat ze niet de informatie vinden die nodig is. Dit blijkt uit het gezamenlijke rapport ‘Als zorg en ondersteuning nodig is...’ van Patiëntenfederatie Nederland, Mind, Ypsilon en Ieder(in).
LEES MEER>>
 
 

Betere inzetbaarheid en minder uitval van medewerkers met een beperking

Onderzoek wijst uit dat minstens één op de vier werknemers een niet-zichtbare beperking heeft. Deze werknemers vallen soms op door afwijkend gedrag, verminderd functioneren, hoge uitval of een combinatie of opeenstapeling van deze zaken. 

De Integrale Arbeidscoach van MEE ondersteunt de werkgever bij het duurzaam inzetten van medewerkers met een beperking.
LEES MEER>>

Blog

Professionals worstelen met vraag over eigen regie
Professionals in het sociale domein vragen zich af hoe dwingend ze hun cliënten kunnen vragen ‘het zelf te doen’. Of in hoeverre ze verantwoordelijk zijn voor de risico’s als mensen het zelf verkeerd doen. En als ze besluiten te helpen, hoe ‘betuttelend’ ze dan mogen zijn.
LEES MEER>>

 

MEE in de media

 

 

 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: