Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
MEE NL
facebook
twitter
linkedin
november 2017
 

MEE ondersteunt werkgevers bij sociaal ondernemerschap 

In het kader van de Participatiewet werden in 2016 in het bedrijfsleven al 15.600 banen gecreëerd voor mensen met een beperking. Tegelijkertijd trekken werkgevers aan de bel. Door complexe en versnipperde regelgeving is de administratieve druk groot. Strenge criteria maken het bovendien moeilijk om geschikte kandidaten te vinden. Ook is de uitval hoog, omdat bij werknemers met een beperking vaak sprake is van ‘gestapelde’ problematiek.

Precies op deze terreinen heeft MEE de kennis en expertise, die ze graag inzet om werkgevers te ondersteunen, die inclusief willen ondernemen.
Lees meer

 
 

Richting eindadvies project 'Duurzame Verankering Autismenetwerken' 

Het project 'Duurzame Verankering Autismenetwerken' heeft in 2016/2017 regionale autismenetwerken gelegenheid geboden om na de transities hun toegevoegde waarde aan te tonen en waar de netwerken waren weggevallen om deze nieuw leven in te blazen. 

De projectgroep heeft onlangs de richting van een eindadvies geformuleerd. 

Lees meer

Directeur MEE NL vertrekt

Mirjam Sterk, directeur MEE NL, heeft bekend gemaakt dat zij haar functie per 1 januari 2018 neerlegt. Zij emigreert met haar gezin naar de Verenigde Staten, waar haar partner een nieuwe betrekking heeft aanvaard.
Lees meer
Lees meer >
 
 

Financiële problemen belemmeren de arbeidsparticipatie van mensen met een lichte verstandelijke beperking

Onderzoek naar aanpak gestart

Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) is het een hele opgave om betaald werk te vinden. Dit wordt nog moeilijker als er ook sprake is van financiële problemen, een combinatie die helaas vaak voorkomt. Professionals en organisaties, die hiermee te maken hebben, zien wel de samenhang maar komen zelden tot een succesvolle integrale aanpak.

MEE NL is samen met de Hogescholen Utrecht en Leiden en de SBCM (organisatie die zich inzet voor duurzame arbeidsparticipatie van mensen met een beperking) een onderzoek gestart om inzicht te krijgen in deze problematiek. Het is de bedoeling dat dit onderzoek concrete plannen oplevert om de financiële problemen van mensen met een LVB sneller op te sporen en aan te pakken.

Hebt u te maken met mensen met een LVB en schulden, die graag willen werken?

Dan kunt u ons helpen met ons onderzoek:

  • Kent u mensen met een LVB met arbeidsvermogen en schulden, die willen vertellen tegen welke problemen ze aanlopen? Meld ze dan bij ons aan!
  • Heeft u als professional (uitvoerend of beleidsmakend) te maken met deze problematiek? En wilt u graag meepraten over de aanpak hiervan? Kom dan naar één van onze rondetafelbijeenkomsten.

Meer info over het onderzoek, de interviews en de rondetafelbijeenkomsten.

 
 

MEE doet weer mee met Kitchen Impossible

Eind november gaat het tweede seizoen van Kitchen Impossible van start. In deze real life televisieserie is te zien hoe acht jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking in samenwerking met topchef Robert Kranenborg worden begeleid naar een stagebaan in de horeca. 

Een baan is belangrijk. Met deelname aan Kitchen Impossible wil MEE aan het grote publiek, en met name aan de werkgevers, laten zien welke mooie bijdrage mensen met weinig arbeidsvermogen kunnen leveren aan het succes van een bedrijf. Er is heel veel mogelijk met goede ondersteuning en training.
Lees meer
 

.



Eind november gaat het tweede seizoen van Kitchen Impossible van start. In deze real life televisieserie is te zien hoe acht jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking door topkok Robert Kranendonk worden opgeleid tot een reguliere baan in de horeca.

Bij het zoeken naar werk lopen mensen met een beperking tegen vooroordelen aan, terwijl het hebben van een baan juist zo belangrijk is om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij. Met deelname aan Kitchen Impossible wil MEE aan het grote publiek laten zien dat mensen met weinig tot geen arbeidsvermogen een reguliere werkgever toch veel kunnen opleveren. Er is daarbij veel mogelijk als ze maar de juiste ondersteuning krijgen.

Wegens het succes van vorig jaar, waarin honderdduizenden kijkers genoten van de vaak ontroerende en grappige momenten in de keuken, heeft MEE besloten om ook dit jaar weer mee te doen.

Kitchen Impossible wordt geproduceerd door Vincent TV Producties. Het is een samenwerking met Philadelphia en MEE. Kitchen Impossible wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam is vanaf eind november wekelijks te zien op Net 5.
?

Blog 'Gemeente laat kwetsbare mensen niet vallen: vereenvoudig de schuldhulpverlening!'

Ter voorkoming van schuldenproblematiek adviseert de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving vereenvoudiging van regels en procedures. MEE NL directeur Mirjam Sterk gaat een stap verder, zij vindt dat de schuldhulpverlening op de schop moet.
Lees meer
 
Blog 'Geen zicht op de Wmo!'
Eind oktober bracht het SCP een rapport uit met de resultaten van de bevindingen van mensen die te maken hebben met de Wmo. Mirjam Sterk vindt die resultaten teleurstellend en geeft de gemeenten handreikingen voor verbeteringen. 
Lees meer
 
 

MEE in de media

 
 
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: